Franse olijventapenade
10 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Maal in de hakmolen de olijven met de knoflook, de kappertjes en de tomaten fijn.
- Voeg de olijfolie en de oregano toe en maal tot een smeuïge tapenade. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tapenade in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
- Deze klassieker doet het niet alleen goed op een stokbrood. maar is ook heerlijk als dip.
- Tip: Voeg voor een zilte smaak 1-2 ansjovisfilets (blikje) toe.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 140 kcal
- 14 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 2 g koolhydraten
- 1 g eiwit
- 2 g vezels
- 1,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen