U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Franse olijventapenade

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Maal in de hakmolen de olijven met de knoflook, de kappertjes en de tomaten fijn.
  • Voeg de olijfolie en de oregano toe en maal tot een smeuïge tapenade. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tapenade in een schaaltje.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Deze klassieker doet het niet alleen goed op een stokbrood. maar is ook heerlijk als dip.
  • Tip: Voeg voor een zilte smaak 1-2 ansjovisfilets (blikje) toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 140 kcal
  • 14 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 2 g koolhydraten
  • 1 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 1,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen